Στην εορτή του πολιούχου της Σπάρτης Αγ. Νίκωνα, παρεβρέθη σήμερα Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011 ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης παρέστη σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Σπάρτης, στην οποία μετείχαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Κα Ντία Τζανετέα, οι βουλευτές του Νομού, οι Δήμαρχοι Σπάρτης και Καλαμάτας και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

“Μιλήσατε κ. Περιφερειάρχα για την αρχαία Σπάρτη. Χρησιμοποιήσατε τη φράση με την οποία τελειώνω σήμερα την επιστολή την οποία απέστειλα στην ηγεσία της Ευρώπης.
Μιλήσατε για την πειθαρχία, την οποία εμείς παραμελήσαμε λίγο, για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα.
Τα παράπονα του Δημάρχου, είναι απόλυτα φυσιολογικά, όμως πρέπει να ξέρετε ότι δεν έχουμε διασφαλίσει τίποτε ακόμα.
Ούτε το θέμα λύνεται με την αναμενόμενη, καθυστερημένη κατά 3 μήνες, 6η δόση, η οποία επαναλαμβάνω δεν είναι ακόμα δεδομένη. Υπάρχουν λεπτομέρειες οι οποίες πιστεύω ότι θα λυθούν από τον άξιο Πρωθυπουργό που στηρίζουμε και τα 3 κόμματα της Βουλής, τον καθηγητή κ. Λουκά Παπαδήμο.
Θα πούμε ότι ανασάναμε, εις τας αιδούς του Μαρτίου, οπότε πρέπει να κατορθώσουμε να πάρουμε την 1η δόση της νέας συμφωνίας, η οποία θα είναι διπλασία αυτής που θα πάρουμε μεθαύριο.
Τότε μπορούμε να πούμε ότι ανασάναμε. Μέχρι τότε λοιπόν πιστεύω ότι πρέπει να ζούμε με οράματα, αλλά και αγωνίες.
Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να αφήσουμε τον εαυτό μας, ούτε καν σε κεραία χαλαρότητας. Χρήματα δεν υπάρχουν. Αυτή είναι μια αλήθεια. Όλοι οι Δήμοι πράγματι δυσανασχετούν, πνίγονται, δεν έχουν να πληρώσουν. Τους φορτώσαμε αρμοδιότητες, τους δώσαμε θέσεις, αλλά δεν τους δώσαμε χρήματα. Και αυτό είναι τραγικό. Αλλά χρήματα δεν υπάρχουν για κανένα τομέα. Αυτό πρέπει να το ξέρουμε όλοι μας.
Μέχρι τώρα και η Ν.Δ , αλλά και εμείς φωνάζαμε γιατί δεν είχαμε πρόσβαση στους αριθμούς. Τώρα που έχουμε σας λέω ότι η εικόνα είναι ανατριχιαστική. Ευελπιστώ όμως ότι αν δείξουμε την δέουσα και πρέπουσα αυτοπειθαρχία θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις.
0