Να πάει η Αλιεία στο ΥΠΑΑΤ συμφώνησαν Ροντούλης – Γεωργιάδης

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη είχε σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αστέριος Ροντούλης. Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η μεταφορά του Τομέα Αλιείας από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο ΥΠ.Α.Α.Τ.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Yφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης δήλωσε:  «Η συνάντησή μου με τον κ. Γεωργιάδη δεν γίνεται στα πλαίσια της εθιμοτυπίας. Πρόκειται για μια συνάντηση ουσιαστική, προκειμένου να αρθεί μια θεσμική ανωμαλία, ένας θεσμικός παραλογισμός που υπάρχει αυτή την στιγμή στα σπλάχνα της κυβέρνησης.
Είναι αδιανόητο να παραμένει η Αλιεία στο Υπουργείο Ανάπτυξης, την στιγμή που ο φυσικός της χώρος είναι το ΥΠ.Α.Α.Τ. Ειρήσθω εν παρόδω, ότι η ελληνική παράκτια αλιεία είναι πρώτη σε επίπεδο Ε.Ε., ενώ και τα προϊόντα των υδατοκαλλιεργειών είναι το δεύτερο εξαγώγιμο αγροτικό προϊόν.Τονίζω το γεγονός ότι ο Υπουργός κ.  Σκανδαλίδης είναι ένθερμος υποστηρικτής της μεταφοράς της Αλιείας στο ΥΠ.Α.Α.Τ., όπου και υφίσταται η κατάλληλη υποδομή για την γρήγορη και απρόσκοπτη υποδοχή των υπηρεσιών που έχουν σχέση με τον τομέα της Ελληνικής Αλιείας».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας  δήλωσε ότι συμφωνεί ανεπιφύλακτα με τη μεταφορά της Αλιείας στο ΥΠ.Α.Α.Τ., ενώ και οι δύο Υφυπουργοί τόνισαν την ανάγκη να ξεκινήσουν γρήγορα οι απαραίτητες συνεννοήσεις στο εσωτερικό της Κυβέρνησης, για να αρθεί ένας ανορθολογισμός που καιρό τώρα ταλαιπωρεί αλιείς και υδατοκαλλιεργητές.
0