ΜΗΝΥΜΑ ΘΑΝΑΣΗ ΔΑΒΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ

Φίλες και Φίλοι Λάκωνες,
   
 Το πνεύμα της μεγάλης εορτής της Γεννήσεως του Θεανθρώπου έχει πολλά να μας πει σήμερα, μέσα στην παγκόσμια αναστάτωση της εποχής, μέσα στη δύσκολη και πολλές φορές πνιγηρή καθημερινότητά μας.
     Το περιεχόμενο των εορτών των Χριστουγέννων και το αυθεντικό μήνυμα της Γεννήσεως του Χριστού μας, βιώνεται μέσα από την περισυλλογή, τον απολογισμό, την αναγνώριση των λαθών μας και την προσπάθεια για κάτι καλλίτερο· την προσπάθεια για την αλήθεια, την καθαρότητα, το ήθος, την αγάπη, την στήριξη και την προσφορά στο συνάνθρωπο.
     Περνάμε όντως δύσκολες στιγμές. Αλλά καμία θλίψη, καμία δυσκολία, δεν μπορεί να επισκιάσει το χαρμόσυνο μήνυμα, το μήνυμα ελπίδας που αναδύεται από τη φτωχική φάτνη του Νεογέννητου Ιησού.
Το 2014 αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς, τον τόπο μας και τη χώρα μας, οι προσδοκίες και οι ευθύνες είναι τεράστιες. Η πρόκληση είναι μεγάλη και οι ευθύνες όλων μας ακόμη μεγαλύτερες, διότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστεί κανείς τόσο αντιφατικές συνθήκες. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και να επιτύχουμε τη μέγιστη απόδοσή τους, να συνεχίσουμε να εκπέμπουμε το μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας στον ελληνικό λαό και βεβαίως να κρατήσουμε ανοιχτή την προσδοκία.
Διότι χωρίς αυτήν την προσδοκία δεν μπορεί ένας λαός, ένα έθνος, να επιβιώσει μέσα από μία τόσο δύσκολη περίοδο, όπως η σημερινή. 
Πρέπει να έχουμε στηρίγματα, πρέπει να νιώθουμε ως έθνος ακεραιότητα και προοπτική. Και αυτό θα το βρούμε μόνο μέσα από τη συνοχή, μέσα από τη συστράτευση όλων μας σε μία προσπάθεια για την εθνική ανόρθωση.
Οφείλουμε όλοι μαζί να διασφαλίσουμε για τον τόπο μας εκείνο το περιβάλλον, που μας  επιτρέπει να οργανώσουμε το παρόν, να ανασυνταχθούμε, να επουλώσουμε τις πληγές μας και να οικοδομήσουμε το μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας, με υπερηφάνεια, αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.
Σας εύχομαι αγιασμένα και αληθινά  Χριστούγεννα
Σας εύχομαι καλή χρονιά, διαφορετική από τις δύσκολες προηγούμενες.
Εύχομαι το 2014 να είναι έτος ειρήνης, σταθερότητας, κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης, δημιουργίας, προσωπικής και οικογενειακής επιτυχίας για όλες και όλους σας.

Με θερμούς Χαιρετισμούς.

Θανάσης Π. Δαβάκης
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
0