Έφτασε στην Ελλάδα το «κτήνος» του Ομπάμα (Φωτογραφίες)

Εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των αυτοκινήτων που θα συνοδεύσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην επίσκεψη του στην Ελλάδα.
Πρόκειται για το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινείται ο Αμερικανός πρόεδρος, το επονομαζόμενο και ως «The Beast» (το κτήνος) ή «Cadillac One», καθώς δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από ένα τανκ.
thebeast5
Το «κτήνος» έχει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που τίθενται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ενώ τα περισσότερα τεχνικά του χαρακτηριστικά δεν είναι δημοσίως γνωστά για λόγους ασφαλείας. Δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα το ότι λέγεται πως το προεδρικό αυτοκίνητο είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο του κόσμου.
thebeast6
Αυτά που είναι γνωστά για το «κτήνος», είναι πως πρόκειται για θωρακισμένο όχημα, με ενισχυμένο πλαίσιο από τιτάνιο, αλουμίνιο και ατσάλι, το οποίο «κάθεται» στην πλατφόρμα ενός ημιφορτηγού. Το βάρος του είναι από 5 ως 8 τόνους, ενώ «φοράει» έναν πετρελαιοκινητήρα 6,6 λίτρων Duramax, κατανάλωσης 27 λίτρων στα 100 χιλιόμετρα, όπως υπολογίζουν ειδικοί.
thebeast3
Για το καύσιμο υπάρχουν φυσικά και άλλες εκδοχές, ωστόσο αυτή του πετρελαίου «προκρίνεται» ως επικρατέστερη, γιατί αναφλέγεται πολύ πιο δύσκολα από τη βενζίνη. Αλλά ακόμα και στο σενάριο -επιστημονικής φαντασίας- που υπάρξει ανάφλεξη, δύσκολα μπορεί να εκδηλωθεί φωτιά, καθώς το ρεζερβουάρ διαθέτει ειδικό σύστημα πυρόσβεσης με αφρό, ενώ είναι αλεξίσφαιρο.
Σχετικά με τις επιδόσεις του δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά. Το τεράστιο βάρος του δεν επιτρέπει καλές επιδόσεις, καθώς κατορθώνει να αναπτύξει τελική ταχύτητα μέχρι 97χλμ/ώρα.
obama-beast-tankonfourwheels
Έχει μήκος περίπου 6 μέτρα και ύψος 1,8 μέτρα, διαθέτει αλεξίσφαιρα τζάμια πάχους 20 εκατοστών, τα οποία φυσικά δεν ανοίγουν, με εξαίρεση αυτό του οδηγού που ανοίγει ελάχιστα. Οι πόρτες του είναι αδιαπέραστες και ικανές να προστατέψουν τον πρόεδρο από κάθε είδους επίθεση με πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες.


0