Καλαμάτα: Σήμερα στην πόλη η Κριτική Επιτροπή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Στην Καλαμάτα βρίσκεται σήμερα η επιτροπή επιλογής για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.
Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε χθες στον χώρο του Γραφείου Υποψηφιότητας, σχετικά με την επίσκεψη της Ευρωπαϊκής Κριτικής Επιτροπής, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του KALAMATA:21, Έκτωρ Τσατσούλης, γνωστοποίησε την πλήρη ετοιμότητα του Γραφείου Υποψηφιότητας για την υποδοχή της Επιτροπής.
Σχολιάζοντας το εγχείρημα, ο Πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ, Θανάσης Ηλιόπουλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την υλοποίηση της επίσκεψης, ενώ ο κος Τσατσούλης συμπλήρωσε πως «μετά το πέρας της πρόβας, με τις πολύτιμες παρατηρήσεις των συμμετεχόντων, εντοπίστηκαν οι βελτιώσεις που έπρεπε να γίνουν. Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκαλείται από τις σχετικές με την επίσκεψη ενέργειες. Είναι υποχρεωτικό να κλείνουν οι δρόμοι, αλλά προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε την αναταραχή».
Τα μέλη της Επιτροπής ξεναγούνται σήμερα στην πόλη, περνώντας από τα βασικότερα σημεία των προγραμμάτων που υπάρχουν στον φάκελο. Το Γραφείο Υποψηφιότητας επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεσμού της ΠΠΕ, δεν επιτρέπεται η παρουσία ΜΜΕ κατά την εξέλιξη της επίσκεψης, γι’ αυτό εξέφρασε παράκληση προς το σύνολο των τοπικών ΜΜΕ να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας. Υπάρχει πρόβλεψη από το Γραφείο Υποψηφιότητας για την πλήρη κάλυψη όλης της διαδικασίας με βιντεοσκόπηση και φωτογραφίες, και υλικό της θα χορηγηθεί άμεσα στον Τύπο.
Υπενθυμίζεται ότι η παρουσίαση του φακέλου ενώπιον της Επιτροπής θα γίνει αύριο, στην Αθήνα και η ανακοίνωση της νικήτριας πόλης την Παρασκευή, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και ώρα 12.15.
Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος θα δοθεί συνέντευξη σε αίθουσα του ξενοδοχείου Best Western Museum, Μπουμπουλίνας 16, στην Αθήνα. Στoν ίδιο χώρο και μεταξύ των ωρών 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι της Παρασκευής, ομάδα του KALAMATA:21 θα υποδέχεται τους φίλους της υποψηφιότητας της Καλαμάτας με μεσσηνιακά κεράσματα.

0